Veters schoonmaken: hoe pak ik dat aan

Het simpele stappenplan voor schone veters:

 Stap 1: Haal de veters uit de schoenen

Om goed bij de veters te kunnen is het natuurlijk wel handig om deze eerste uit je schoenen te halen. Wanneer je de veters uit de schoenen haalt, kun je ze een stuk makkelijker schoonmaken. Ze zullen op deze manier ook een stuk schoner worden dan dat je ze in de sneakers laat.

Stap 2: Pak een schrobborstel en schrob al het losse vuil en stof van de veters

Om te beginnen, kan eerst het losse vuil van de veters afgepoetst worden. Opgedroogd vuil kun je door goed te schrobben vrij gemakkelijk verwijderen.

Stap 3: Maak een mengsel van schoonmaakspul

Dit mengsel kun je in een emmer doen of in je gootsteen. Bleekmiddel kun je het beste gebruiken voor het mengsel. Bij het bleekmengsel kun je ook altijd nog een klein beetje zeep toevoegen om je veters nog beter schoon te maken. EXTRA TIP: om je veters extra goed schoon te krijgen kun je ook altijd het merk crep protect gebruiken.

Stap 4: Laat de veters enkele minuten weken in het schoonmaakmengsel.

Gebruik een lepel om de veters door het water te roeren. Daarbij is het ook belangrijk dat je handschoenen draagt als je bleekmiddel gebruikt voor het schoonmaken.

Stap 5: Spoel de veters met kokend water af

Haal de veters uit het mengsel en spoel ze met kokend water. PAS OP dat je het kokend water niet over jezelf giet.

Stap 6: Hang de veters (buiten) op om ze goed te laten drogen

Het is beter om je veters niet in de droger te stoppen want de plastic uiteinde van de veters kunnen zo beschadigd raken. (Buiten) lucht is de beste optie.

Stap 7: Rijg de veters weer terug in je schoenen

Nu de veters droog en schoon zijn is het tijd om ze weer terug te doen in je schoenen.

Tot zover het stappenplan voor het schoonmaken van veters. Ook nieuwsgierig naar het schoonmaken van sneakers. Neem dan eens een kijkje naar onze blog : how-to: schoenen schoonmaken.