Schoenen maatadvies

1. Schoenmaat maatadvies

Bij SNEAKERS weten we dat het soms best lastig kan zijn om, zonder een schoen te passen, te bepalen welke schoenmaat je nodig hebt. Zeker wanneer je schoenen wilt kopen van een merk dat je gebruikelijk niet draagt. Daarom denken we bij SNEAKERS graag met je mee.

We passen elk product dat we binnenkrijgen om het maatadvies te bepalen. Bij alle productpagina’s vind je een maatadvies dat voor die specifieke schoen is geschreven. Hierbij geven we aan of (1) je jouw gebruikelijk maat moet bestellen, (2) een maat kleiner moet bestellen dan jouw gebruikelijke maat (3) of juist moet kiezen voor een maat groter. Hierdoor weet je altijd welke maat je moet bestellen en hoef je daar niet meer over te twijfelen. Ook vind je bij de productpagina onder ‘specificaties’ of de schoen een uitneembare zool heeft (dit staat gelabeld als ‘uitneembaar voetbed’). Handig voor mensen die schoenen met steunzolen dragen of simpelweg liever op een andere inlegzool lopen.

Twijfel je over jouw maat? Neem dan een kijkje naar onze sneakers maatadvies pagina. Meet je voet op om erachter te komen wat jouw maat is. Zeker voor kindermaten kan dit erg handig zijn.

Heb je een schoen besteld en valt die toch niet zoals verwacht (of valt de schoen gewoon tegen)? Dan kun je bij SNEAKERS altijd je schoenen gratis retour sturen zonder extra kosten.

2. Hoe vind ik een schoen die perfect bij mij past?

Naast schoenen is ook elke voet anders. Sommige mensen hebben smalle voeten, andere weer brede voeten. Misschien draag je altijd speciale zolen waardoor je op zoek bent naar schoenen met een uitneembare zool. Klinkt dit herkenbaar? Hieronder lees je verschillende tips om jouw zoektocht naar je nieuwe schoenen gemakkelijker en vooral leuker te maken!

2.1. Schoenen voor smalle voeten

Smalle voeten, het klink misschien gemakkelijk niks is minder waar. Mooie boots of trendy instappers zijn vaak geen optie omdat je hier met je smalle voeten snel uitloopt. Dat maakt je zoektocht naar een schoen die goed past een stuk moeilijker.

Schoenentips voor smalle voetenSchoenentips voor smalle voeten

  1. Koop schoenen een (halve) maat kleiner. Kleiner betekent gelijk ook smaller. Let uiteraard wel op dat je niet met je tenen teven de voorkant van de schoen komt.

  2. Ga voor schoenen met veters (of riempjes bij boots). Hiermee kan je de schoen strakker aantrekken waardoor ze zich beter zullen aanpassen aan de vorm van jouw voeten.

  3. Kijk naar de zool van de schoen. De zool van de schoen zegt meer dan je denkt. Is de zool aan de onderkant van de schoen smal? Dan is de kans groot dat de schoen wat strakker zit, wat deze ideaal maakt voor mensen met smalle voeten.

  4. Heb je schoenen gezien die je echt niet kan laten liggen maar zijn ze eigenlijk te breed? Leg er dan een extra zooltje in. Zooltjes zorgen ervoor dat je minder snel uit je schoenen stapt en geven een comfortabelere ervaring.

Sneakers voor mensen met smalle voeten

Omdat voorbeelden meer zeggen dan tips, vind je hieronder een aantal voorbeelden van sneakers die ideaal zijn voor mensen met smalle voeten.

ASICS sneakers: ASICS sneakers vallen over het algemeen wat kleiner en smaller uit. Hierdoor zijn ze perfect voor mensen met smalle voeten.

2.2. Schoenen voor brede voeten

Net zoals bij smalle voeten kan het bij brede voeten soms een uitdaging zijn om een schoen te vinden die goed past. Een veelvoorkomende fout bij brede voeten die je vaker hoort, is dat mensen een maatje groter bestellen omdat ze dan ook breder uitvallen. Hoewel schoenen dan inderdaad wat breder kunnen zijn, zorgt een maat groter dat er aan de voorkant meer ruimte over is waardoor je voet meer in de schoen beweegt. Dit kan voor vervelende blaren zorgen.

Meer weten over blaren voorkomen? Lees onze blog.

Schoenentips voor brede voeten

  1. Ga voor schoenen met veters. Met veters kun je zelf bepalen hoe strak je schoenen zitten. Zeker wanneer je ook een hoge wreef hebt is dit een musthave voor jouw schoenen.

  2. Instappers vallen vaak wat breder uit. Omdat de schoenen redelijk open zijn, heeft je voet meer ruimte waardoor de pasvorm beter kan vallen.

Sneakers voor brede voeten

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van sneakers uit ons assortiment die wat breder uitvallen. Neem gerust een kijkje naar onze collectie.

New Balance 574: Heb je brede voeten? Dan zijn deze sneakers een goede oplossing voor jou. Door de vorm van de schoen en de veters zijn deze sneakers goed aan te passen aan jouw voeten. Daarnaast bieden de 574 veel comfort waardoor ze ideaal zijn voor dagelijks gebruik.

PUMA RS-X³: De opvolger van de RS-X hebben een vergelijkbare pasvorm met de New Balance 574. De PUMA sneakers zijn momenteel enorm populair. In ons assortiment vind je daarom veel variatie in kleurcombinaties zodat er altijd iets tussen zit dat bij jou past.

2.3. Oplossing voor te grote schoenen

Heb te grote schoenen gekocht, maar wil je ze toch houden? Herkenbaar! Soms zie je een schoen die je echt niet kan laten liggen. Maar rondlopen met te grote schoenen is geen optie. Wat kan je doen om dit op te lossen? Heb te grote schoenen gekocht, maar wil je ze toch houden? Herkenbaar! Soms zie je een schoen die je echt niet kan laten liggen. Maar rondlopen met te grote schoenen is geen optie. Wat kan je doen om dit op te lossen?

  1. Trek dikke sokken aan (of zelfs een extra paar sokken). Dit neemt extra ruimte weg waardoor je minder snel zal bewegen in je schoenen.

  2. Zooltjes kunnen ook een gemakkelijke oplossing zijn voor schoenen die te groot zijn. Inlegzooltjes heb je in alle vormen en maten. Zo heb je de ‘normale’ zooltjes die iedereen kent en zooltjes gericht voor je hiel of tenen. De keuze is aan jou, maar de normale variant verhelpt het probleem in de meeste gevallen.

  3. Minder bekend maar wel zo effectief zijn watjes. Ja watjes! Perfect voor dichte schoenen. Stop een aantal watten in de neus van de schoen. Supercomfortabel, want de watten vormen zich naar de vorm van je tenen.

Lees onze blog over te grote schoenen.

3. Schoenen inlopen: hoe doe je dat?

Je hebt nieuwe schoenen gekocht en bent er erg blij mee. Dan wil je ze natuurlijk zoveel mogelijk aan. Maar nieuwe schoenen moet je soms inlopen. Houd je hier geen rekening mee, dan kan dit soms tot irritaties en pijn aan je voeten leiden. Met onderstaande life-hacks is dit verleden tijd! Heb je dus nieuwe schoenen? Volg deze tips en je krijgt er geen spijt van. Je hebt nieuwe schoenen gekocht en bent er erg blij mee. Dan wil je ze natuurlijk zoveel mogelijk aan. Maar nieuwe schoenen moet je soms inlopen. Houd je hier geen rekening mee, dan kan dit soms tot irritaties en pijn aan je voeten leiden. Met onderstaande life-hacks is dit verleden tijd! Heb je dus nieuwe schoenen? Volg deze tips en je krijgt er geen spijt van.

  1. Draag ze vaak en kort. Het is niet verstandig om nieuwe schoenen gelijk hele dagen te dragen. Draag ze de eerste keren even thuis of voor een korte wandeling.

  2. Draag dikke sokken. Door de dikke sokken gaan je schoenen eerder uitzetten waardoor ze sneller comfortabel zullen zitten.

  3. Ga een rondje ermee fietsen. Fietsen is een perfecte manier om je schoenen in te lopen. Je zet geen hoge druk aan je voeten en je geeft de schoenen tijd om zich aan de vorm van je schoen te vormen. Daarnaast kan je tijdens het fietsen jouw nieuwe schoenen goed showen.

  4. Föhnen! Warmte zorgt ervoor dat de stof soepeler wordt. Föhn je schoenen en doe ze daarna gelijk aan voor 10-15 minuten (draag eventueel ook dikke sokken). Dit is ideaal voor leren en synthetische schoenen.

  5. Heb je een kantoorbaan? Draag ze dan op het werk. Aangezien je op kantoor veel zit steun je niet heel de dag op je voeten waardoor dit een perfecte gelegenheid is om je schoenen in te lopen. Twijfel je toch of je dat heel de dag aan kan? Volg dan eerst de eerder genoemde tips.

4. Wat moet je weten over kinderschoenen

Het is van groot belang om de juiste schoenen te kiezen voor je kinderen. Kinderen zitten in de groeifase. Door het rennen, buiten spelen en veel bewegen hebben ze de nodige ondersteuning nodig bij elke stap die ze maken. Is dat niet het geval, dan kunnen ze daar op een gegeven moment last van krijgen.

Kinderschoenen zijn er in alle kleuren en maten. Onze collectie aan sneakers voor meisjes en jongens bestaat uit schoenen die comfortabel zitten en de nodige ondersteuning bieden bij elke stap. Modellen als de PUMA RS-X de New Balance collectie een perfecte oplossing voor kindersneakers. Kies je liever voor boots? Neem dan een kijkje naar onze Vingino en Timberland collectie.

Advies over babyschoenen

Hoewel baby schoenen extreem schattig zijn, is het van groot belang om schoenen uit te kiezen die voldoende ondersteuning bieden tijdens hun eerste stapjes. Waar moet je op letten bij het kopen van baby schoenen?

  1. Zool. Voor de kleintjes tussen ons is een flexibele en buigzame zool ideaal omdat deze meebeweegt met de voetjes. Daarnaast zijn deze schoenen gemakkelijk uit te trekken.

  2. Materiaal. Schoenen van leer zijn waterdicht en daarom handig voor baby’s en kleine kinderen die een dikke waterplas niet kunnen laten liggen. Canvas is daarnaast ook handig omdat het flexibele schoenen zijn en snel goed zitten.

  3. Pasvorm. Begint je kleintje meer te lopen? Kies dan voor stevige schoenen. Een stevige schoen biedt extra ondersteuning en zorgt voor minder blaren en irritaties omdat de voet minder in de schoen beweegt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de teentjes aan de voorkant voldoende ruimte hebben om te bewegen.

  4. Sluiting. De keuze voor klittenband en instappers lijkt bij baby schoenen een no-brainer. Deze schoenen zijn super handig bij het aan en uittrekken van de schoenen. Kies je toch liever voor veters? Ga dan voor schoenen met elastische veters. Dit bied een vergelijkbaar effect.

Tot slot

Met bovenstaande tips wordt jouw zoektocht naar nieuwe schoenen een stuk gemakkelijker. Ook weet je welke life-hacks je kan toepassen voor het inlopen van schoenen en het selecteren van de juiste schoenmaat. Nu je daar meer inzicht in hebt ben we wellicht toe aan wat inspiratie. Neem een kijkje naar de schoenen op onze webshop en laat je inspireren door de nieuwe collectie.