5x de duurste sneakers ter wereld

Off-White x Air Jordan 1 Chicago

Om rustig te starten, beginnen we met de “goedkoopste” sneaker van het rijtje. De Off-White Air Jordan 1 Chicago is een sneaker die wat “makkelijker” is om te verkrijgen. De sneakers zijn namelijk te verkrijgen tussen de €6.000 -  €15.000, een hele dure sneaker dus, maar wel de meest toegankelijke optie ;).

Nike MAG

De Nike MAG, de sneaker die zich vanzelf strikt. Deze futuristische sneakers hebben hun fame vooral te danken aan de film: Back to the future. Deze schoenen zijn een droom voor elke sneakerliefhebber, maar één van de moeilijkste om aan te komen. Voor degene die deze schoenen graag zouden willen bemachtigen mogen maar liefst €60.478 betalen! Daarnaast zijn er maar 89 paar gemaakt van deze sneakers, dus het krijgen van deze sneakers kan nog wel eens een uitdaging worden.

Air Jordan 5 Transformer

Als je een Jordan liefhebber bent én fan bent van de Transformers, dan is dit dé sneaker van je dromen. De sneaker is geïnspireerd door Optimus Prime de wel bekende autobot uit de Transformers films, wat deze schoenen dus een echte eyecatcher maken. De sneaker is speciaal gemaakt voor Mark Wahlberg, de hoofdrolspeler in: Transformers: Age of Extinction en zijn daarom een echt verzamelitem. De schoenen zijn om die reden ook verkocht voor €52.000.

Converse Fastbreak

Naast de Nikes zijn er ook andere merken die voor erg hoge prijzen verkocht worden, namelijk de Converse Fastbreak. De sneakers zijn gedragen door Michael Jordan voordat hij begon aan zijn eigen schoenenlijn.  Dat niet alleen, deze sneakers zijn de winnende sneakers van de Olympische Spelen van 1984. Niet gek dus dat de schoenen in 2017 zijn verkocht voor maar liefst €190.373.


Solid Gold OVO x Air Jordans

Eén van de duurste sneakers ter wereld mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De Solid Gold OVO x Air Jordans zijn sneakers bekleed met 24 karaat goud! En hebben dus ook een geschatte waarde van €2.1 miljoen. Er is maar één exemplaar van deze gouden sneakers en ze zijn ook in het bezit van niemand minder dan de Canadese rapper Drake AKA Champagne Papi.